my name is
Gammal + töntig lista = perfect for the moment!

Jag heter: Anna
Jag vill dricka: Apelsinjuice
Jag vill äta: All choklad i världen
Jag har: A som första bokstav i mitt namn
Jag har inte: Alkoholproblem
Jag är rädd för: Altzheimer (?)
Jag är: Ateist
Jag är inte: Arg
Jag sjunger: Aldrig dansband, haha
Jag påminner om djuret: Apa ?
Jag vill ha en: Award
Jag vill åka till: Asien

Fuska kanske lite men va fan! =)

bye / Anna
2011-02-25 @ 13:31:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


a golden afternoon with my talented friends


Anna och Mathea

Helt underbara vänner som jag lärde känna först genom folkmusiken och sedan gick vi i samma klass under högstadiet. De är några av de få från den klassen som jag har haft kvar samma förhållande till, förutom att vi typ aldrig ses men det är ju en annan femma, haha.

Deras studentkonsert igår var helt fantastiskt underbart bra och fin och guldig. Mer än så går inte att beskriva! =)

Jag och Mathea har lite grejjer på gång också, kanske! hihi, lurigt!


bye  / Anna
2011-02-24 @ 20:25:27 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


it was a cold monday
Vill att vintern skall ta slut! Man har ingen inspiration när det är så kallt!

bye / Anna
2011-02-23 @ 13:41:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


5. Your defenition of love

Väldigt svårt, särskillt eftersom jag aldrig upplevt det.

Men jag har ju vänner som har gjort det, flera gånger om, och detta har jag kommit fram till, allt kommer säkert ändras när/om jag blir kär och nån blir kär i mig men så lyder det just nu.

För att kärlek skall må bäst så skall man vara ärlig. Så tänker jag, om jag hamnar i ett förhållande vill jag att det skall vara helt ärligt. Kanske inte nödvändigtvis på alla onödiga små grejjer men i allt annat. För ibland känner jag att när jag pratat med nån kompis som har en pojkvän och vi pratar om dem och det kanske är något problem och jag frågar om hon pratat med honom om det och hon inte har det så pratar hon oftast mycket mer om det, med fler kanske också, än om hon har pratat med honom om det. Då behövs det isåfall inte diskuteras på samma sätt med någon annan som inte alls är i förhållandet.

Jag tror inte att någon utomstående kan förstå vad som finns i ett förhållande.

Jag tror att om man väl älskat någon kommer den alltid finnas lite i ens hjärta. Klyschigt men som om den tagit en bit av ens hjärta för alltid. Man kanske lever ett helt liv lyckligt kär i någon men bitter på sitt ex(t.ex skilsmässa), men någonstans om man lyckas överkomma ilskan eller bitterheten så finns det alltid lite kärlek kvar för den personen. Därför är det vanligt att man är otrogen med sitt ex.

Sedan är kärlek inte alltid ett förhållande. Man älskar kanske några få nära vänner, sin familj, fast det är ju också förhålllanden.

Kärlek går inte att förklara men man kan ju försöka: Ärlighet ihop med en person som man accepterar, kan vara totalt avslappnad med och ha roligt med.

vad långa inläggen blir, ordbajs-mästare!!


bye / Anna
2011-02-22 @ 23:11:06 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


correction

Inlägget med draken! Han i toy-story och min tatto var en dinusaorie, hur det nu stavas! Men enligt mig är det typ samma grej som en drake! Men ändå, rättelse!

/ Anna
2011-02-21 @ 01:44:07 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


4. you and your music

Okej, så jag hade nyligen ett inlägg om min senaste musiksmak och allt det där så nu kan jag ju ta lite historik och så.

Musik har funnits med mig länge, jag började spela fiol när jag var 5 år, (obs är inte alls så bra som man då kan tro) men vid 10-12 års ålder la jag av att träna och sånt, typ. Ett tag där ville jag verkligen sluta men mina kära föräldrar tvingade mig att fortsätta. För att försöka göra det lite roligare byte jag bana från klassiskt till folkmusik som jag hade nosat lite på ett par år. Flkmusik är kul! Var på läger flera år i rad, spelmanssrämmor, fick nya kompisar och så. Övade fortfarande typ inget så utvecklades inte så mycket dock.

När jag skulle börja högstadiet hade det startats en friskola i min stad som var lite mer inriktad på det estetiska. Det kommer nog mer om den på nån annan dag men för att göra historien jättekort valde jag att gå där för jag gick på deras "vårprojekt", vilket var Grease! FAntastiskt var det! Och på mina tre högstadieår var jag med i det årliga projektet! + en massa annat!

Sedan gymnasiet, under högstadiet var det många av mina föräldrars kompisars barn som gick musikestet så vi gick på mycke shower och student konserter, som var as bra! Och de verkade ha så himla kul! JAg drömde om musikestet, även fast jag hellre lyssnade på musik än övade för att bli bra! Dessutom var musikestet det svåraste programmet att ta sig in på i min stad!
Min friskolas rektoer hade dessutom när jag gick i åttan utökat och startat ett musikgymnasium!

Jag sökte in till det kommunala gymnasiet iaf, med musikestet som förstahandsval. Gjorde det hemska ouditionprovet med sång som huvudinstrument, ursch det var så hemskt!

Väntade och väntade och tillslut kom det premiliära(stavning) beslutet, och jag hade kommit in!!!! LYCKA!

Började 1:a ring, shit nervös! På klasslistan stod det att vi skulle bli 14 killar och 2 tjejer! Knäppt!

Nu har jag gått mina tre år på gymnasiet, hela tiden ångrat att jag inte valde friskolegymnasiet, det var inte som jag tänkt mig det där, musikestet! Men det har varit kul, nu i 3:an har klassen varit som bäst, typiskt!

Musik har alltså varit med mig hela mitt liv! Jag kommer inte jobba med det eller nåt, kommer antagligen förlora alla fiolkunskaper och allt annat jag lärt mig. Men en sak har jag bestämmt mig för! JAg skall alltid försöka gå på mycket konserter, lokala små, och stora! Vill även föröska gå med i nån kör vart jag än bor!


Jag på klassen show i höstas!

LÅngt inlägg!

bye / Anna


2011-02-21 @ 01:41:54 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


dragon

Fick en alla-hjärtans-dag present av Carina! En klistra-tatuering av draken i Toy Story! Jättefin är han på min handled, bild kanske kommer, annars nöj er med denna drak-bild! Dom är ju rätt coola ändå! =)bye / Anna
2011-02-14 @ 14:56:04 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


wish for flare in the sky


Kom på mig själv att längta efter regn! Det var väldigt längesendan och det är lite mysigt, kurigt.

bye / Anna
2011-02-09 @ 21:59:44 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Cemetery Junction

Fin film med en av de finsate pojkar jag sett på längelänge!! gahh, helt underbart snygg!

En film om 70-talest arbetarklass england, drömmar, vänskap, kärlek, rädsla, säkerhet, besvikelse, tonårsrevolt, öl, dans, humor, äventyrslust etc. Lugn och fin med det typiska orange skimmret man förknippar med 70-talet.

Fint alltihop, särskillt "Bruce" med mörka lockar, cigaretter, skinnjacka och "bad-boy"-attityd al à James Dean då.Fattar vad jag menar va?  mmm...


bye / Anna
2011-02-08 @ 11:55:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


3. your parents

Mina föräldrar är mina klippor.

Dom inspirerar mig, stöttar mig och gjort mig till den jag är.

Mamma är en stark kvinna. Egen företagare som lever på sin konst, är inblandad i en massa grejjer, har fått pris och är medlem i värmländska akademien. Jag förstår verkligen inte hur hon klara av allt, jobbar hela tiden + en massa möten, har grupper på besök, åker till stockholm för att stå i en butik, med i olika styrelser, städar och tvättar och allt sånt mamma-göra. Det är dessutom hennes fel att jag har ett skadligt förhållande till kläder och skor då hon har typ mer än mig, mycket av "mina" kläder är egentligen hennes från förr i tiden men hon är sämst på att slänga grejjer. Hon sprudlar av ideér och kan aldrig sitta still, antingen jobbar hon, eller städar, eller nåt annat. Vi är ganska olika jag och mamma på många sätt, men jag har fått min konstnärliga sida från henne. (förutom sången, vet inte var den kommer ifrån men inte är det hon=P förlåt mamma)

Pappa är min hjälte. Helt seriöst. Jag är pappas flicka.
Han kan ALLT! Verkligen! HAn gjorde ett sånt där IQ-test en gång också och fick sådär högt att man kan hamna i nån klubb eller nåt!!  Han älskar att lära sig saker, hur många 59 åringar kan bygga om en dator tillexempel, eller sitter i bildredigeringsprogram? Han streamar dokumentär efter dokumentär på internet och pushar mig till att resa. Trots att det är mamma och jag som delar intresset för kläder frågar jag hellre pappa om något jag skall ha på mig, han förstår vad jag är ute efter. Förr reste han själv ganska mycket när han läste på universitetet och kom hem med kläder, inte nån ful turist-t-shirt utan några av de plagg jag fått honom har jag använt hur mycket som helst.
Han är rolig, fixar datorn, hjälper mig att ordna en egen "fotostudio", fixar nytt objektiv när en viss tjej råkat tappa kameran, lär mig att byta däck, hjälper mig med skolarbete på bästa sätt eftersom han kan ALLT!
Andra otippade gemensamma intressen är: brittiska humorprogram, brittiska bilprogram, bilmärket Citroën, vara vaken sent och sova länge, vara lat etc.


tråkig bild men hittade ingen annan med oss alla tre på

Jag älskar båda mina föräldrar över allt annat på jorden! <3

bye / Anna
2011-02-07 @ 22:43:23 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


2. a moment

kan ju vara vad som helst!

a moment = ett ögonblick

min fria tolking = ett fantastiskt minneVenedig.

4 dagar, toppen-väder, finfin vän första egna resan!

HELT FANTASTISKT!

Inleddes inte så bra då jag blev väldigt sjuk på ditresan men den resan är nog något av det bästa jag gjort i hela mitt liv!!

Jag och Mathea strosade runt i små gränder, gick äver små broa och satt på trappsteg som ledde ner i små kanaler. Tog en massa kort, åt god pasta, levde på glassen, drack rosévin på en liten brygga, lyssnade på en dragspelstant vid favorittrappan besökte markuskyrkan och bodde på bästa hostelet med järnsängar.

Känslan av frihet var överväldigande, det var helt fantastiskt när man tänkte efter och insåg att här sitter vi i ett fönster ovanför en kanal i solnedgången och imorrn skall vi bara gå vilse för det är det enda man gör i venedig, går vilse på ett fantastiskt sätt och sedan hitta tillbaka till den lilla bron som går rakt till dörren där du bor med underbara människor från hela världen. Verkligen folk från hela världen! USA, Argentina, Finland, Frankrike, Belgien, Tyskland, England, Norge, Chile, bara gejjen att en av dom som jobbade där var från sverige!

Något jag aldirg glömmer!

/ Anna
2011-02-06 @ 23:31:38 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


RSS 2.0